Om sameiet

Lilleakerveien 37 Boligsameie lekeplass

Sameiet vårt ble etablert våren 2000 og typen eiendom kalles «småhus i tun». Det består av 5 hus, hvorav to er “siamesiske tvillinger”. Hvert hus består av 5 leieligheter som alle er ulike når det gjelder størrelse og planløsning. Under tvillinghusene har vi garasjeanlegg med boder.

Lekeplassen er plassert i hjertet av eiendommen, og vi har en koselig hage til felles glede og nytte nederst mot parken. Flaggstangen vår er plassert ved lekeplassen. Til vanlig har vi en vimpel hengende oppe, og på flagg-dager kan hvem som helst av sameierene ta ansvar for å heise og ta ned flagget vårt.

Hver jul setter vi opp juletre med lys ved lekeplassen, og hver vår har vi dugnad med sosialt tilsnitt for å gjøre eiedommen klar for sommeren.

Om nærmiljøet

Lilleaker er et koselig område – helt i utkanten av Oslo mot Bærum. Men vi er likevel ikke langt utenfor allfarvei. Kommunikasjonen er upåklagelig. Så og si rett utenfor døren har vi bade buss og trikk, og på 12 minutter er du i sentrum. Det er heller ikke langt til T-banen (Bjørnsletta stasjon) eller til toget (Lysaker). Et annet viktig punkt er at man bare er ett minutts kjøring fra Ring 3 eller E18, noe som sparer deg for mye tid når du skal nordover/sørover. 10-12 minutters kjøring til populære friluftsområder som Bygdøy, Bogstad, Wyller, Nordmarka, Holmenkollen, m.m. er heller ikke så værst.

Rett over veien for sameiet har vi bensinstasjon og matbutikk (Prix) og «rett rundt hjørnet» finner du Lilleaker senter med enda en matbutikk (Kiwi), med Grønn Kafè, Sushirestaurant, frisør og apotek. På den andre siden av veien ligger Schlâgergården, med en koselig kafè med hjemmelaget, lekker lunsjmeny. CC Vest et par minutters gange nede i veien. CC Vest har bl.a et meget bredt utvalg av butikker (over 80), inklusive vinmonopol. Rett nedenfor dette finner du også bl.a. det meget bra treningssenteret Elixia.

Nærmiljøet har også Kaktus restaurant med uteservering og bar like ved. Her finner du god mat og drikke, og det er muligheter for å leie selskapslokale der.

Om sommeren kan man bade på Sollerud-stranda, eller, for de mer eventyrlystne, i kulpen i Lysakerelven.  Buss 32 tar deg også raskt opp til Bogstadvannet. For litt adspredelse kan man sykle eller gå til Lysakerbrygge, Oslos nye «Aker Brygge».  Derfra går det båter både til Aker Brygge og til Nesodden.

Lysakerelva renner like bortenfor oss med turstier som kan anbefales. Også her er det bademuligheter, både for 2 og 4-beinte.

På nedsiden av tomten vår ligger Lilleakerparken, som for tiden har blomstermarked om sommeren.

Ved trikkeholdeplassen ligger Stoppestedet, et meget populært aktivitetssenter som brukes av de eldre på dagtid og ungdommer på kveldene.

Det ligger mange barnehager, både kommunale og private,  samt barne- og ungdomskole i umiddelbar nærhet.  Ullern videregående Skole er også like ved.

Dette er bare litt av hva vi finner i nærområdet. Vi kan trygt si at Lilleaker er en del av et satsningsområde som er under stadig oppgradering. Det påvirker vår eiendoms verdi positivt og gjør det trivelig å bo her.

Litt historie om Lilleaker

Lilleakers historie har mange motsetninger i seg som bidrar til at stedet den dag i dag har massevis av sjarm. Både fasjonable villaer og rester etter det gamle arbeiderstrøket til Mustad. Gamlet Badet som nå er apotek, var opprinnelig badet for arbeiderene. Tomten hvor vår eiendom står ble kalt “Transformator-tomta”. Tar du en prat med folk som har sine røtter i området kan du få vite mer historie.